Over PSSD

Welkom op de website PSSD.nl, mijn naam is Alexander, ik ben de oprichter van deze website. 

Mijn doelstelling van deze website is mensen met de klachten "Post ssri sexual dysfunction" bij te staan, dit doe ik door het delen van informatie die op deze website is  geplaatst.

Ik heb zelf PSSD op jonge leeftijd opgelopen, dit was zeer confronterend voor mij en heeft grote gevolgen gehad voor mijn leven, op het gebied van relaties aangaan en seksleven.

 

Seroxat claim

Het is bekend dat fabrikanten het soms nalaten om bijwerkingen te vermelden terwijl de bijwerkingen wel bekend zijn bij de fabrikant. 

In de bijsluiter van Prozac (Fluoxetine) staat wel vermeld dat bepaalde bijwerkingen kunnen aanhouden op het gebied seksualteit na dat er met het middel ssri is gestopt, terwijl de fabrikant Glaxo Smith Kline het nalaat om dit te vermelden in de bijsluiter, ondanks dat Glaxo Smith Kline wel op de hoogte is van de aanhoudende seksuele klachten na het stoppen van het medicijn Paroxetine (Seroxat). 


Het is in mijn veronderstelling een misdrijf en zeer onmenselijk om deze aanhoudende klachten van het medicijn te blijven verzwijgen.

Er is onlangs een schadeclaim ingediend tegen Glaxo Smith Kline, dit kun je lezen door op onderstaande link te klikken.


 

PSSD Algemeen

Het is algemeen bekend dat  “selective serotonic reuptake“ (selectieve serotonine-heropnameremmers) SSRI’s bijwerkingen kunnen veroorzaken zoals anorgasmia, erectiestoornis en vermindert libido.

Beginstudies wezen uit dat het hier ging om ongeveer 10% van de patiënten. Deze studies waren echter gebaseerd op spontane meldingen zodat dit percentage laag uitviel.

Recentere studies nadat doctoren patiënten actief ondervroegen betreffende hun seksuele problemen, wezen uit dat het hier om 83% van de patiënten betrof.

Zo nu en dan verdween deze klachten spontaan zonder met de medicatie te stoppen en er werd veronderstelt dat deze bijwerkingen altijd verdwenen nadat men stopte met het gebruik van de medicijnen.

Echter blijkt nu dat het seksueel functioneren niet altijd hersteld.

Bron:

Pdf- file ”Persistent sexual side effects after quitting SSRI's" 

 

Uit een artikel van “the open psychology Journal” kun je nalezen hoe de medische wereld ermee omgaat, en wat er staat te veranderen.

De hoofdpunten zijn:

Onderschatting, het minimaliseren en kennisgat betreffende bijwerkingen gebruik SSRI’s.        

Hierin wordt beschreven hoe dokters op dit moment omgaan met de voorlichting na patiënten toe omtrent het risico’s van het gebruik van de medicijnen.

Genitale ongevoeligheid en plezierloos orgasme: niet of wel gebruikelijk na gebruik SSRI’s?

Het wordt steeds meer duidelijk dat veel meer mensen er last van hebben dan eerst werd verondersteld. Ging men eerst uit van 2-16%, nu spreekt men van 36-70%.

Bewijs over blijvend seksuele bijwerkingen na stoppen gebruik SSRI’s .

Hierin wordt een incidenteel geval besproken en of er sprake is van empirisch bewijs.

Reactie van patienten op internet.

Op het internet komen steeds meer patiënten aan het woord op fora en websites die klagen over bijwerkingen ook na stoppen medicatie. In het tijdschrift “Primary Psychiatry” vraagt men zich of het niet de hoogste tijd wordt voor een onderzoek naar de daadwerkelijke veiligheid van medicijnen en wat voor een bijwerkingen aanvaard zijn.

Bron:

Pdf-file “Persistent SSRI Sex Side Effects after discontinuation of anti depressive medication"


Zo zijn er tal van publicaties met bovenstaande strekking, hieronder volgen nog 3 voorbeelden.
Ook het verhaal van een vrouw die bij de behandeling voor een depressie, door de seksuele klachten in grote huwelijksproblemen raakt.


Pdf-file “Sexual Dysfunction - The open women health journal - Kaufman"

Pdf-file “Sexual side effects Bahrick"

Pdf-file “Persistent Sexual Dysfunction after Discontinuation of Selective"  

 

 

Ervaring en herstel van de PSSD

Mijn PSSD bestond uit bijna volledige genitale gevoelloosheid en hierdoor een extreem vertraagde ejaculatie, hierdoor had ik bijna geen seksuele beleving meer.

Ik heb meerdere keren ontdekt wat de genitale gevoelloosheid lichtelijk deed afnemen. Ik zal ze hieronder beschrijven.

- Voldoende slaap en rust
- Voldoende beweging

Voldoende beweging stimuleert namelijk de bloedsomloop en voldoende slaap en rust verbetert de concentratie.

 

Overige methodes

Energie drank

Ik constateerde bij het gebruik van energiedrank dat de genitale gevoelloosheid lichtelijk afnam, dit varieerde de ene keer iets meer dan de andere keer.


Erectiepillen

Het sterkste resultaat bereikte ik met het gebruik van erectiepillen. Hierbij is het belangrijk om het juiste aantal milligram te gebruiken omdat het resultaat bij een te lage dosering tegen kan vallen. 

Zelfs enkele dagen na het gebruik van de erectiepillen had ik nog steeds een sterke verbetering van het gevoel in de genitaliën.


   


Adobe

Indien je de pdf-files niet kunt openen, gebruik bovenstaande knop om adobe reader te installeren.